Το νησί

Η Ελαφόνησος είναι ένας μικροσκοπικός γαλάζιος παράδεισος με λίγες εκατοντάδες μόνιμους κατοίκους. Είναι ένα μικρό σχεδόν επίπεδο νησί με καταπληκτικούς όρμους και παραλίες.

Ο Σίμος με τα τυρκουάζ νερά και τη λευκή σαν πούδρα άμμο, είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου.  Όσο κι αν ανακατευθούν οι λεπτοί κόκκοι της, η θάλασσα παραμένει σμαραγδένια και διάφανη.

Στα νησιά της Παναγίας τα ωραιότερα κοχύλια φτιάχνουν μια σχεδόν ροζ αμμουδιά κι ένα βυθό γεμάτο εκπλήξεις.

Αυτό το μικρό νησάκι καλύπτει 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει μόνο 570 μέτρα από την Πούντα, την πιο κοντινή Πελοποννησιακή ακτή.  Στα 3,7 ναυτικά μίλια ανατολικά της, βρίσκεται η Νεάπολη και στα 4,5 ναυτικά μίλια νότια βρίσκονται τα Κύθηρα.

Το ελαφίσιο όνομά του το νησί το χρωστάει στα ελάφια που κατά την αρχαιότητα ήταν ένα αρκετά δελεαστικό κυνήγι στην περιοχή.

Αν και τα τελευταία χρόνια το νησάκι έχει αναπτυχθεί αρκετά τουριστικά, δεν έχει χάσει τη γοητεία του. Και όσο κι αν οι πιστά ερωτευμένοι προσπαθούν να το κρατήσουν μυστικό, η Ελαφόνησος είναι πια πασίγνωστη.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το νησί βάζει τα καλά του. Καθαρίζονται οι αυλές, ασπρίζονται οι μάντρες, στρώνονται τα τραπέζια στο λιμάνι, φρέσκοι αστακοί και άλλοι ψαρομεζέδες πηγαινοέρχονται στους δίσκους. Ανοίγουν τα mini markets, τα μαγαζιά με τα τουριστικά είδη και το camping. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια με παροχές που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, έχουν την τιμητική τους.

Η απεραντοσύνη του Σίμου, ικανοποιεί όλα τα γούστα αφού στους αμμόλοφους υπάρχουν οργανωμένοι χώροι με ομπρέλες αλλά και παρθένες εκτάσεις για απόλυτη χαλάρωση.  Δημοτικό ιατρείο, φαρμακείο, αστυνομικός σταθμός, ATM, εφημερίδες, ενοικιαζόμενα μηχανάκια και ποδήλατα, βενζινάδικο κάνουν τη διαμονή στο νησί πιο άνετη.

Αν και η Ελαφόνησος δεν θέλει πολλά φτιασίδια . Από μόνη της ομορφαίνει τον κόσμο …